
Els productes locals ens remeten a un territori, a una cultura i a una gastronomia pròpia. Promovent-los reforcem un model productiu de proximitat i respectuós amb l’entorn, que posa en valor una manera de fer, de viure-hi i d’alimentar-se.
Volem una pagesia viva, compromesa, diversificada, arrelada i amb futur, i apostem per un model sostenible de producció agrària (basat en els criteris de l’agricultura ecològica i l’agroecologia i encapçalat per una nova pagesia) que ens ofereix aliments amb valor afegit, de qualitat i saludables, alhora que dignifica i posa en valor els pagesos i pageses que treballen al sector primari i agroalimentari.
Creiem en la necessitat d’adoptar models de distribució i consum basats en els circuits curts i la venda de proximitat, que permeten acostar els aliments al consumidor final, i alhora, permeten preus més justos per a la pagesia, una relació de confiança i reconeixement entre el medi rural i el medi urbà i un model de consum més conscient, respectuós i saludable.
També volem enfortir els sistemes alimentaris territorials, com a estratègia de resiliència i per tendir cap a una més gran sobirania en l’alimentació, creant i enfortint xarxes i relacions ecosistèmiques entre els diferents agents de la cadena de valor local: des del sector primari (pagesos i pageses) passant per l’elaboració agroalimentària, fins al consumidor final, ja siguin particulars, col·lectivitats, restauració o comerç local.
Per últim, ens agrada una gastronomia pròpia i arrelada, que es basi en els aliments que li ofereix el territori procedents de la pagesia local i de proximitat.
A Raiels oferim eines de planificació i diagnosi, dissenyem, organitzem i executem activitats, assessorem, elaborem continguts i organitzem formació a mida per a la posada en valor d’aquests recursos.