Descripció:
Es tracta d’una acció de sensibilització al voltant del consum de producte local, en la qual s’invità a les famílies de Solsona a assistir a una mostra de cuina en directe. En aquesta, Xavi Moncunill, cuiner de l’escola el Vinyet de Solsona, va cuinar diferents plats utilitzant com a ingredients productes del territori, com ara verdures, pasta fresca, oli, carn de porc o de pollastre, trumfos o pomes. Durant l’acte també hi van participar diferents productors/es locals per tal d’explicar i posar en valor el seu producte.
L’acte estava enfocat a famílies amb nens i nenes de primària i estava plantejat en un format dinàmic i obert a la interacció, tant amb el cuiner com amb els productors/es. A més, en acabar, es va poder realitzar una degustació dels plats cuinats.
Aquesta activitat parteix de la “Diagnosi dels menjadors escolars de la comarca del Solsonès i Cardona per a la transició cap a un model local i de proximitat”, realitzada el 2022 a càrrec de Raiels.
Client:
Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central
Calendari:
2023