Intercanvi d’experiències agràries innovadores
29 març, 2016Tercer i darrer Dijous Participatiu a Juneda
1 abril, 2016El passat 29 de març vam fer la presentació dels resultats de l’estudi “Oportunitats de l’Agricultura Social al Solsonès en la transformació dels seus recursos endògens”. El treball identifica fins a 12 línies de treball d’Agricultura Social a partir de l’aprofitament dels recursos de la comarca. Així mateix, també proposa un full de ruta amb 12 accions a fer per tal d’impulsar l’Agricultura Social al Solsonès.
En l’acte hi van assistir representants d’algunes de les entitats de la comarca que han participat en l’estudi, que van fer una priorització de les línies de treball i de les accions identificades, definint d’aquesta manera els propers passos a seguir per a l’impuls d’aquesta disciplina a la comarca.
L’obtenció de farina panificable i el seu ús en fleques de la comarca i l’impuls d’horts per a un consum local són dues de les línies de treball que es van considerar més interessants, mentre que les accions més prioritzades van ser la creació i dinamització de la Xarxa d’Impuls de l’Agricultura Social, l’Adopció d’un compromís amb la responsabilitat social al Solsonès i el Catàleg de productes i serveis amb valor social.
L’estudi ha estat promogut pel Consell Comarcal del Solsonès i ha comptat amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. A partir d’ara s’enceta la fase d’impuls i implementació dels resultats de l’estudi, que serà coordinada per en Carles Pujol, tècnic de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona.