Reunions de coordinació per la 1a Fira Gastronòmica del Geoparc
27 agost, 2015Iniciem les classes de Tècniques d’educació ambiental
24 setembre, 2015Més de 5.000 visitants i un miler de degustacions venudes aquest dissabte a la Fira Gastrònomica del Geoparc, celebrada a la plaça Sant Domènec de Manresa, amb l’objectiu de donar a conèixer els productes agroalimentaris propis del territori del Geoparc (Bages, Moianès i Collbató) i promoure el consum de proximitat i de qualitat.
Durant tota la tarda gairebé una vintena de paradistes de diferents sectors van exposar els seus productes i van oferir degustacions als visitants: olis, vins, embotits, làctics, pa artesà, mel, llegums i verdures. A més, la fira gastronòmica es va completar amb una espai de recepció que donava informació sobre el Geoparc i amb diverses activitats, com tallers on ensenyaven a fer una coca, un tast d’olis o activitats adreçades als més petits i inspirades en les coves de Collbató o del Toll. També es va comptar amb la participació de dos speakers que van anar entrevistant els paradistes i organitzadors de la Fira per així donar més informació al visitant.
La majoria de paradistes s’han mostrat satisfets amb el volum de venda de producte que es va generar a la Fira. Els paradistes bagencs que hi van participar formen part del projecte Rebost del Bages, liderat pel Consell Comarcal del Bages, que vol contribuir a impulsar la producció agroalimentària de qualitat i donar a conèixer les elaboracions artesanes. Raiels participa en aquest projecte, portant la coordinació i dinamització dels productors en aquesta Fira.
Descarrega el fulletó de la 1a Fira Gastronòmica del Geoparc