Article de Raiels a la Revista Temes Rurals edició 2a de la Fundació del Món Rural
17 desembre, 2019Jornada Qui continuarà treballant la terra al Pallars Jussà? Relleu generacional, present i futur al sector primari
10 gener, 2020Presentat el nou Catàleg d’experiències oleoturístiques de les Garrigues i el Segrià Sec!
Aquest mes de desembre de 2019, s’ha presentat el Catàleg d’experiències oleoturístiques de les Garrigues i el Segrià Sec que proposa endinsar-vos a viure 24 experiències singulars i innovadores per tal de descobrir, des d’una perspectiva totalment diferent, un producte únic com és l’oli d’oliva verge extra d’aquest territori, reconegut arreu del món.
A través de visites a molins i obradors, tastos guiats, degustacions entre oliveres, maridatges, tallers pràctics, formacions i recorreguts pels millors paisatges de l’oli del territori, entre d’altres, a més d’alguns dels millors productes artesanals com el vi i la mel.
També descobrireu la gastronomia de l’oli de les Garrigues i el Segrià sec. Hi participen set restaurants que tenen una vinculació directa i especial amb l’oli d’oliva verge extra i amb els millors productes locals i de proximitat, directament de l’arbre a la taula, de l’hort al restaurant i cuinats des del respecte amb honestedat i professionalitat.
Des de Raiels s’ha dut a terme un assessorament i orientació en el plantejament d’aquest catàleg que neix en el marc del projecte innovador i experimental “Potenciació de la cadena de valor de l’oli per generar innovació econòmica intersectorial a les Garrigues i al Segrià Sec” impulsat des del Consell Comarcal de les Garrigues amb la col·laboració de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec i amb el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.