Descripció:
L’objectiu general del projecte és conèixer la viabilitat que presenta el territori i el sector per fer una transició cap a la producció ecològica dels cultius i en concret, conèixer la viabilitat del cultiu de cereal i de farratge en ecològic en l’àmbit territorial de les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. L’estudi es planteja en 2 fases:
Fase 1. Estudi qualitatiu del context socioeconòmic
Fase 2. Cultius, escenaris socioeconòmics i càlcul de potencialitat productiva
Durant aquest any 2021, s’ha dut a terme la primera fase del projecte, que ha realitzat Raiels en col·laboració amb l’Espigall.
En aquesta primera fase, s’ha fet una cerca i anàlisi de dades estadístiques sobre la producció de cultius extensius herbacis de l’àmbit territorial d’estudi (superfície, nombre d’explotacions, tipus de cultiu, mètode de producció, explotacions ramaderes intensives que poden necessitar de terres, etc.), s’han realitzat una trentena d’entrevistes a titulars d’explotacions agràries de cultius extensius herbacis i s’ha treballat la informació recollida identificant els reptes i les oportunitats que presenta la conversió a la producció ecològica d’aquest àmbit territorial.
Client:
Calendari:
2021