Jornades “Més enllà de la recol•lecció de la genciana”
22 març, 2018Manual d’Innovació social. Bones pràctiques per transferir estratègies de serveis de proximitat en zones rurals
11 maig, 2018Networking entre productors/es agroalimentaris i restaurants del Parc Natural de l’Alt Pirineu
El Centre Cívic de Llavorsí va acollir el passat dijous 15 de març una trobada per reforçar els llaços entre productors i establiments de restauració de l’àmbit territorial del Parc Natural de l’Alt Pirineu. L’objectiu era afavorir el coneixement mutu i facilitar els contactes comercials entre uns i altres per tal d’enfortir una economia de proximitat que posi en valor el producte del territori com a element diferenciador.
Hi van participar una trentena de persones corresponents a 13 empreses agroalimentàries i 10 establiments d’allotjament i restauració. La dinàmica va consistir en reunions breus en les quals els productors van donar a conèixer els seus productes, així com també van oferir un tast en el cas que fos possible.
Destaca la diversitat de productes presents des d’infusions d’herbes cultivades al mateix Parc Natural, carn de vedella bruna dels Pirineus, carn de poltre pirinenc català, pa, formatges de vaca, ovella i cabra i vi. També altres productes de comarques veïnes com el safrà o les nyàmeres del Pallars Jussà.
Aquesta és una acció impulsada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu amb la coordinació tècnica de Raiels, iniciatives que arrelen.